Gündem Gündem Gündem!
Şubat 2021 | Sayı 12 | Sayfa 03
Orhan Kumaş

Gündem Gündem Gündem!

Sanki Hiç Haberiniz Yokmuş Gibi Size Genellikle Her Şeyin Ne Kadar Kötüye Gittiğini Anlatmak Zorunda Kalacağımız Yer

Sevgili muhabirimiz Orhan'a bağlanmadan önce kendisine bir öneride bulunuyoruz:

Can Sungur'u izlemeyi azaltman gerekli çünkü başlığı Yatay Bakış'ın introsundan aparmışsın,

+Evet, Orhan sendeyiz.

-Merhaba, hey Sam şu elimdeki listeyi görüyor musun, burada aşı yaptırabilen siyasetçilerin isimleri yazıyor.

Gündem asla hafiflemiyor, kendi annesine yapılan hakaretlerden incinen İçişleri Bakanı topluma nefret söylemlerinde bulunmaya devam ederken, başta yağ olmak üzere neredeyse her tüketim maddesine de zam geliyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hard Rock Cafe tişörtlü kayyum rektörü hala istifa etmezken, kendisine karşı öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri devam ediyor.

Futbol... Hiçbir şey oynanmayan bol takımlı ligimizde transferler üzerinden fanatikliğe devam ediliyor. Kış transfer sezonunda neler olduğunu bizden öğrenecek değilsiniz neticede diyor ve sıradaki habere geçiyoruz.

Küresel Isınma iklim dengesizlikleri olarak kendini gösteriyor. Bir hafta kar yağıp hava geceleri -20 derecelerde seyrederken bir sonraki hafta hava yeniden 19 dereceye çıkıyor. Son on yıldır iklim dengesizlikleri iklimin bir karakteri olma yolunda hızla ilerlerken bitki ve hayvanlar Haziran ayına kadar Mayıs'ta bile soğuk havalar, fırtınalar ve yalancı baharlarla sınanıyor, pek çok ürün de dalında yok oluyor.

Dengesizliklerden çiçek açamama ve dalında yok olmaktan korkma hissi gençlere de sirayet ediyor. İşsizlik, toplum ve aile baskılarıyla bitap düşen gençler, yarın ne olacağının belli olmadığı tiranlık rejimiyle yönetilen ülkede değişim istiyor. "Bu konuda muhteşem adımlar attık." yazmak isterdim ama onu yazacağımız günler de gelecek.

Ana muhalefet partisi sözcüsünün açıklaması tepki çekti. "Al birini vur ötekine" fikrinin yaygınlık kazanmasına aldırmadan iktidara benzeyerek iktidar olabileceğini ve sağ seçmenin kutsallarıyla başkalarını incitmesine tepki vermeyerek onların desteğini almayı planlayan muhalefete zaten hali hazırda iktidara karşı olan güçleri konsolide etmek amacıyla söylemini sert ve halka yakın tutması önerilir. Zira halka yakın pek bu değil.

Kimsenin bir işine yaramayacak gösterişli ve maliyetli devasa projeler planlanmaya devam ediyor. "Beyaz Fil" tabiriyle ifade edilebilecek Kanal İstanbul yeniden gündemde! Son aldığımız bilgilere göre kanal yapıldığında şimdi ayda bir et yiyebilen bir hanenin üç ayda bir et yiyebileceği, kıymalı makarna tercih edenlerinse makarnalı makarna ve yoğurtla öğünlerini geçirecekleri belirtiliyor.

Dershanelerin kapatılmasının ardından dershane yerine üniversite açılması tüm hızıyla devam ediyor, eminim ben bunu yazarken en azından bir yere bir bölüm -ya da cami- açılmıştır. Şekilcilikten kırılan halk kitlelerini şeylerin adediyle kendi tatmin etmeye bırakıyor ve son haberimize geçiyoruz.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan, Türk Anayasa Hukuku dersinde bile kimsenin işlevinin ne olduğunu tam olarak bilmediği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, alkol ve tütün bağımlılığına karşı yeni yasaklar getirileceğini söyledi. Oktay, "Meyhane, tobacco shop, nargile cafe gibi isimlerin dükkan ismi olarak verilmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz" dedi.